Veelgestelde vragen


Hieronder vind je de meest gestelde vragen èn antwoorden op een rij. Uiteraard kan het zijn dat jouw vraag er niet bij zit, of dat je gewoon even persoonlijk contact wilt. En dat vinden we belangrijk! Vul jouw vraag via de button onderaan de pagina in of neem rechtstreeks contact op. E-mail naar info@033-appartement.nl of bel/whatsapp direct naar (033) 204 8535.


 1. Komt het nieuwe aanbod ook op Funda en op de site van Visie Makelaardij?
  Nieuwe appartementen worden eerst op 033-appartement aangemeld. Is er een match met appartementenzoekers, dan ontvangen zij als eerste de informatie van het appartement per mail. Gedurende 3 werkdagen blijft het nieuwe aanbod exclusief voor appartementenzoekers van 033-appartement. Is het appartement dan nog niet (onder voorbehoud) verkocht of onder bod? Dan wordt het appartement aangemeld op Funda en op www.visiemakelaardij.nl.
 2. Zijn er kosten verbonden aan een zoekopdracht bij 033-appartement?
  Nee, zowel het inschrijven als het ontvangen van appartementenaanbod is geheel vrijblijvend en kosteloos. Ook wanneer u een appartement koopt via 033-appartement, brengt dat geen extra kosten of verplichtingen met zich mee.
 3. Mag ik een mail van 033-appartement met nieuw aanbod doorsturen?
  Ja, dit is toegestaan. Ook mogen appartementenzoekers die niet ingeschreven staan bij 033-appartement het appartement gewoon komen bekijken en eventueel kopen. We sluiten geen enkele koper uit!
 4. Ik heb inmiddels mijn droomappartement gevonden en wil mij uitschrijven. Hoe kan dit?
  Gefeliciteerd! Uitschrijven kan heel gemakkelijk op www.033-appartement.nl of je kunt in een door 033-appartement verzonden mail op 'uitschrijven' klikken.
 5. Mijn woonwensen zijn veranderd en ik wil mijn opgegeven zoekprofiel aanpassen. Hoe kan dit?
  Jouw zoekprofiel kan heel gemakkelijk gewijzigd worden op www.033-appartement.nl of door in een van de mails van 033-appartement op 'zoekprofiel aanpassen' te klikken.
 6. Ik zoek een nieuwbouwappartement. Moet ik mij dan ook inschrijven in 033-appartement?
  033-appartement matcht met name bestaande appartementen die nieuw in de verkoop komen. Bij het inschrijven als zoeker kun je aanvinken of je op de hoogte gehouden wilt worden van eventuele nieuwbouwprojecten. Mocht Visie Makelaardij een nieuwbouwproject in de verkoop krijgen, dan zul je hierover informatie per mail ontvangen.
 7. Wat houdt een 'verkoop bij inschrijving' in?
  Het kan voorkomen dat een makelaar merkt dat er meerdere kijkers serieuze interesse hebben en een bod willen doen. In dat geval kan de makelaar in overleg met de verkoper beslissen om het appartement per inschrijving te verkopen. Dit zal de makelaar aangeven op het moment dat je een bod wilt doen. Alle geïnteresseerden krijgen een gelijke kans en mogen voor een bepaalde datum/tijdstip een bod doen. De makelaar zal in dat geval verder uitleggen hoe het werkt.
 8. Wordt mijn bod besproken met andere bieders?
  Dit zal nooit gebeuren. Uw bod wordt door de makelaar alleen besproken met de verkoper.
 9. Moet de verkoper het hoogste bod accepteren?
  Nee, als het hoogste bod voor de verkoper niet acceptabel is, kan hij beslissen om het niet te verkopen. Ook mag een verkoper bijvoorbeeld een bod zonder voorbehouden (bijvoorbeeld voorbehoud van financiering, bouwkundige keuring, verkoop eigen woning) accepteren dat lager is dan een bod met voorbehouden.
 10. Heb ik het appartement gekocht als ik de vraagprijs bied?
  Nee, de vraagprijs is een uitnodiging tot het doen van een bod. Als jouw bod door de verkoper wordt geaccepteerd, of als je het tegenbod van de verkoper accepteert, is er een mondelinge koopovereenkomst. Na deze overeenstemming wordt er een koopovereenkomst opgesteld.
 11. Zijn er extra kosten verbonden aan het verkopen via 033-appartement?
  Nee, doordat wij dit vooruitstrevende en geoptimaliseerde matchsysteem hebben ontwikkeld, kunnen wij nog efficiënter werken waardoor u profiteert van een aantrekkelijker verkooptarief wanneer het appartement via 033-appartement wordt verkocht.
 12. Wanneer is mijn appartement via 033-appartement verkocht?
  Jouw appartement wordt gematcht met zoekers van 033-appartement. Vanaf dat moment hebben deze zoekers 3 werkdagen exclusief de tijd om een bezichtiging te plannen voordat het appartement op Funda komt. Wordt het appartement aan één van deze zoekers verkocht (onder voorbehoud), dan is het appartement via 033-appartement verkocht en profiteer je van een aantrekkelijker verkooptarief. De tarieven worden van tevoren met jou besproken en vastgelegd.
 13. Wat als mijn appartement niet wordt verkocht via 033-appartement?
  Niets aan de hand! Zoals bekend worden niet alle appartementen binnen 3 werkdagen verkocht. Vanaf dat moment staat Visie Makelaardij met haar reeds bewezen verkoopdienst volledig voor jou klaar en wordt het appartement op Funda.nl en www.visiemakelaardij.nl geplaatst. Vanaf dat moment worden er meer kosten gemaakt en wordt het gebruikelijke verkooptarief van toepassing. De tarieven worden van tevoren met jou besproken en vastgelegd.
 14. Waarom plaatst Visie Makelaardij het appartement niet gelijk op Funda?
  Met 033-appartement beschikken wij over het meest complete en actuele zoekersbestand. Dit betreft een database met zoekers die wellicht een appartement als de jouwe zoeken. Wij nemen met 033-appartement een nog actievere rol in door de appartementen eerst op een vooruitstrevende manier bij de zoekers te 'brengen'. Dit resulteert eerder in een voorspoediger verkoopproces waar jij als verkoper van profiteert.
 15. Kan het ook voorkomen dat er geen match is met appartementzoekers?
  Ondanks het grote bestand met appartementzoekers zou dat voor kunnen komen. In dat geval komt er geen verkoop via 033-appartement tot stand, en wordt het appartement direct op Funda.nl en op www.visiemakelaardij.nl geplaatst.